Artikelen over: Uitpakken / Eerste gebruik

Netwerkkaart van ScreenOn met Wifi & Bluetooth

Netwerkkaart

De ASUS PCE-AX3000 is een netwerkkaart die gebruikmaakt van de nieuwste WiFi 6-technologie (802.11ax) voor draadloze connectiviteit. Hier zijn enkele kenmerken en specificaties van deze netwerkkaart.

Deze ASus PCCE-AX3000 netwerkkaart is via ScreenOn te krijgen. Klik op de bovenstaande afbeelding

WiFi 6 (802.11ax) compatibiliteit
WiFi 6 is de nieuwste generatie draadloze netwerktechnologie die hogere snelheden, hogere capaciteit en betere prestaties biedt, zelfs in drukke netwerkomgevingen.

MU-MIMO (Multi-User, Multiple Input, Multiple Output
Deze technologie maakt gelijktijdige dataoverdracht naar meerdere apparaten mogelijk, waardoor de algehele netwerkprestaties worden verbeterd, vooral in drukke netwerken.

OFDMA (Orthogonal Frequency Division Multiple Access
Dit is een functie van WiFi 6 die de netwerkefficiëntie verbetert door het mogelijk te maken dat meerdere apparaten tegelijkertijd communiceren met de router.

Bluetooth 5.0
Naast WiFi-connectiviteit biedt de ASUS PCE-AX3000 ook Bluetooth-connectiviteit van de nieuwste generatie (Bluetooth 5.0), waardoor het eenvoudig is om Bluetooth-apparaten, zoals muizen, toetsenborden en headsets, aan te sluiten.

Compatibiliteit
De ASUS PCE-AX3000 netwerkkaart is ontworpen om te werken met zowel desktopcomputers als servers die een PCIe-slot hebben. Zorg ervoor dat je systeem de benodigde PCIe-sleuf heeft voordat je deze netwerkkaart aanschaft.
Kortom, de ASUS PCE-AX3000 is een krachtige netwerkkaart die geschikt is voor gebruik in moderne draadloze netwerkomgevingen en die snelheden biedt die ideaal zijn voor online gaming, 4K streaming en andere veeleisende taken.

6. Installatie van de Netwerkkaart
Let op: Schakel vóór de installatie uw pc uit, trek de stekker uit het stopcontact en verwijder het zijpaneel van het chassis.
Zoals je ziet zijn er meerdere PCIe sloten op deze moederbord waar je de netwerkkaart kan insteken, zie afbeelding pijl nummer 1.

Als je de netwerkkaart erbij pakt, zie je aan de voorkant een aansluiting, bij de geleverde netwerkkaart zit ook een kabeltje, er is maar 1 manier dat deze kabeltje in de netwerkkaart kan aangesloten worden zie hieronder op afbeelding 1.

Sluit het ene uiteinde van de meegeleverde kabel aan op de netwerkkaart en het andere uiteinde op de F_USB-connector op het moederbord. Zie hierboven afbeelding pijl nummer 2.

Nu zit alles aangesloten behalve de antenne, deze 2 mag u aan de achterkant van de netwerkkaart erop draaien.
Vergeet niet het zijpaneel er weer voor te schuiven en de stekker weer achterin de computer te drukken.

Nu kun je de installatie software downloaden van de website van ASUS Downloaden.

Volg de setup van de installatie, en de computer zal vragen om Windows te herstarten.
Dit allemaal gedaan te hebben kan je gebruik maken van de Wifi/ Bluetooth.

Voor een handleiding over het instellen van het Bluetooth en Wifi kan je naar de volgende pagina gaan.
Bij punt 13 op de nieuwe pagina zal het uit worden gelegd hoe je deze functies kan Inschakelen & instellen.