Bluetooth/Wifi 5.2

Bluetooth/Wifi adapter 5.2
Een aantal computers zijn voorzien van Bluetooth/WiFi adapter (Dit kan je vinden onder specificaties en dan bij Extra achter Windows 11).
Deze kan je vinden in het zakje dat bij de computer geleverd zit (waar ook de boekjes in zitten).

Bluetooth/Wifi

Optie 1. Is met cd-rom speler en als je geen cd-rom speler hebt, ga dan naar optie 2.8 Zonder cd-rom
Om Bluetooth in te stellen druk op Bluetooth instellen
Om Wifi in te stellen druk op Wifi instellen

Als je bij deze bestelling een Bluetooth/wifi adapter heeft gekregen zal het kunnen dat je Bluetooth/Wifi adapter niet alle drivers kan vinden. Daarom zit er bij deze adapter een klein cd-rom om de juiste drivers te kunnen installeren.

Als je de Bluetooth/Wifi adapter in uw computer steek, zul je een melding krijgen rechtsonderin (zie afbeelding hieronder).

Of ga naar Deze Computer en klik er 2x op dan krijgt je de volgende beschikbare schijven te zien.

Kies hiervoor de DVD-RW station, hier ziet je de volgende folders Bluetooth Drivers en Wifi Drivers als je in de folder kijkt dan kan je kiezen tussen welk Windows versie je hebt de meest gebruikte versie is Windows 10,11 In elk folder staat een Setup.exe deze zal de installatie starten volg de installatie en de installatie zal vragen om je computer opnieuw op te starten.

Maar dan zul je wel een cd-rom speler nodig moeten hebben om dit te kunnen uitvoeren, en in meeste gevallen zal deze niet meer in de kast verwerkt zijn, want het wordt steeds schaarser dat er een cd-rom speler in je computer-kast zit, omdat alles tegenwoordig van het internet wordt afgehaald.

Daarom is er een externe cd-rom speler op de markt gekomen die je aansluit via een USB-aansluiting. Maar wij begrijpen bij ScreenOn dat je niet speciaal hiervoor een externe cd-rom speler wilt aanschaffen.

Deze externe USB CD/DVD-speler is via ScreenOn te krijgen, een klik op de bovenstaande afbeelding

zonder cd-rom

Optie 2. Zonder cd-rom speler

Daarom kun je ook de drivers downloaden via onze website, als je op de afbeelding klikt hieronder word je naar een nieuw website pagina gestuurd.

Bluetooth/Wifi

Op de nieuwe pagina aangekomen kan je hier de drivers downloaden die nodig zijn om alles goed te laten werken.

Op je computer hierboven zie je Bluetooth 5.2 staan en Bluetooth Driver en Wifi Driver als je met een linkermuisknop rechtsbovenin op Alles downloaden zal je de drivers kunnen downloaden voor Bluetooth Drivers en Wifi Drivers.

Je zult nu een folder zien in een zip-bestand en je mag hier 2x op klikken je zal de folder Bluetooth 5.2 zien, deze kun je slepen naar het bureaublad zodat het uit het zip-bestand wordt gehaald.

Nu zal je een folder zien genaamd Bluetooth 5.2 deze kan je openen en hier ziet je de volgende folders Bluetooth Drivers en Wifi Drivers als je in de folder kijkt kun je kiezen tussen welk Windows versie je hebt de meest gebruikte, is Windows 10,11 in elk folder staat een Setup.exe deze zal de installatie starten volg de installatie en de installatie zal vragen om je computer opnieuw op te starten.

bluetooth instellen

Bluetooth instellen
Nu zijn de drivers geïnstalleerd en kun je gebruik maken van Wifi en Bluetooth, maar om Bluetooth te gebruiken moet je het in Windows 11 wel aanzetten. Je kan dit doen als je een rechtermuisklik op je Bureaublad klikt en kiest voor aan persoonlijke voorkeur aanpassen en dan gaat je naar Bluetooth en apparaten hier kan je het aanzetten en ook weer uit!

Om een verbinding te maken met Bluetooth zal je deze aan moeten zetten via een rechtermuisklik op je Bureaublad klikt en kiest voor aan persoonlijke voorkeur aanpassen en dan ga je naar Bluetooth en apparaten hier kun je het aanzetten en ook weer uit!

Klik op het blauwe icoontje, met een rechtermuis klik.

Kies hier of je een bestand wilt versturen of ontvangen.

Bij het versturen zal je deze pagina tegenkomen waar je kan kiezen naar welk mobiele telefoon of ander bluetooth verbinding, en vergeet niet op je mobiele telefoon of ander bluetooth verbinding ook de bluetooth aan te zetten, anders zal je computer deze verbinding niet kunnen vinden. Klik op het icoontje en druk op volgende om het bestand te versturen of te ontvangen.

wifi instellen

Wifi instellen
Om een Wifi-verbinding te maken kan je op je bureaublad een rechtermuisknop drukken en wij zullen naar Aan persoonlijke voorkeur Aanpassen gaan.

Nu krijgt je links een rijtje opties, je kiest hiervoor Netwerk en Internet hier kun je de wifi aanzetten om op het icoontje te klikken met het schuiven naar rechts, nu wordt het icoontje blauw en je kan het netwerk nu zoeken je gaat met > naar het volgende velden zoekt Beschikbare netwerken weergeven om je netwerk op te zoeken.

Hier zie je als het goed is een wifi-netwerk tussen zitten, kies hier je wifi-aansluiting en voer je Gebruikersnaam en Wachtwoord in en druk op verbinding maken. Nu zal je gebruik kunnen maken van het wifi-netwerk.

Als je een error code krijgt code 31, betekent dat er al een bluetooth apparaat aanwezig is en aanstaat waardoor je een error code krijgt. Dan zal je deze bluetooth apparaat moeten verwijderen of uitzetten.

Als je deze foutcode nog steeds naar voren komt, zal je een windows-update uit moeten voeren.

Bijgewerkt op: 16/04/2024