Hoe een CD/DVD-speler aan te sluiten

Externe USB CD/DVD-speler

Sluit de usb cd-speler aan
Steek de USB-kabel van de cd-speler in een vrije USB-poort op je computer.

Deze externe USB CD/DVD-speler is via ScreenOn te krijgen, klik op de bovenstaande afbeelding

Wacht op herkenning
Meestal zal de computer automatisch de cd-speler herkennen en de benodigde stuurprogramma's installeren. Je kunt de voortgang hiervan volgen in het systeemvak van je computer

Test de cd-speler
Plaats een cd in de lade en kijk of de cd-speler correct wordt weergegeven in uw apparaten station die te vinden is bij Deze Computer.

Interne cd-speler te installeren in uw computerkast

Schakel de computer uit
Zorg ervoor dat je computer is uitgeschakeld voordat je begint, verwijder de zwarte kabel aan de achterkant van de kast.

Open de behuizing
Open de behuizing van je computer om toegang te krijgen tot de interne componenten. Dit kan variëren afhankelijk van het type computer dat je hebt.

Zoek een vrije drive bay
Zoek een vrije drive bay waar je de cd-speler kunt installeren. Deze bays bevinden zich meestal aan de voorkant van de computerbehuizing.

Monteer de cd-speler
Plaats de cd-speler in de drive bay en bevestig deze met schroeven. Zorg ervoor dat de datakabel en de voedingskabel correct zijn aangesloten.

Sluit de kabels aan
Sluit de datakabel (meestal een SATA-kabel) en de voedingskabel aan op de cd-speler. Zorg ervoor dat de kabels stevig zijn aangesloten.

Sluit de behuizing
Sluit de behuizing van je computer.

Zet de computer aan
Start je computer opnieuw op en controleer of de cd-speler correct wordt herkend.

Controleer de stuurprogramma's
Als je besturingssysteem geen stuurprogramma's automatisch installeert, controleer dan of je de juiste stuurprogramma's hebt voor de cd-speler. Deze kunnen vaak worden gedownload van de website van de fabrikant.