Artikelen over: Videokaart
Dit artikel is ook beschikbaar in:

Videokaart stuurprogramma updaten

We gaan je op deze pagina stap voor stap uitleggen hoe je de video drivers van de computer kan updaten.

Het is erg belangrijk dat de videokaart stuurprogramma altijd up-to-date zijn, dit kan problemen voorkomen en verhelpen!

Eerst is het belangrijk om te kijken wat voor videokaart/videochip u heeft.

Klik op het vergrootglas naast het Windows logo.
Typ vervolgens 'Apparaatbeheer' en klik op het eerste resultaat.

Foto 1

Nu krijgt u een venster met een aantal opties, klik op het pijltje links van 'Beeldschermadapters'.
Hier onder staat de naam van uw videokaart/videochip.

In dit geval is de naam 'NVIDIA GeForce RTX 3070'
Het kan ook zijn dat er bij jou AMD RX550 staat, bijvoorbeeld.
Als je NVIDIA hebt staan kun je de uitleg van Nvidia volgen, heb je AMD staan dan kun je de uitleg van AMD volgen.

Foto 2

Nvidia-stuurprogramma updaten

Heb je een videokaart/videochip van Nvidia dan kun je deze uitleg volgen.

Ga naar de volgende link: https://www.nvidia.com/en-gb/geforce/drivers/
Op deze pagina heeft u twee keuzes 'Automatic drivers updates' en 'Manual driver search'.
In deze uitleg ga ik kiezen voor 'Manual drivers search'.

Foto 3

Selecteer nu welke videokaart er in de computer zit en druk vervolgens op 'Start Search'.
Scroll nu naar beneden tot u de 'Game ready drivers vindt zoals hieronder.

Foto 4

Klik nu op 'Get Download'.
Vervolgens op 'Download now'.

Foto 5

Start het hulpprogramma door erop te klikken (of in verkenner dubbelklikken).

Foto 6

Nu opent de installatie.
Klik op 'OK' om verder te gaan.

Foto 7

Nu krijgt je de optie voor (NVIDIA grafisch stuurprogramma en GeForce Experience) en zonder GeForce Experience.
Ik raad aan om de Geforce Experiece er bij te doen, dit is een programma die voor je bijhoudt of er een nieuwe update is voor de videokaart.
Klik nu op 'Instemmen en doorgaan'

Foto 8

Nu kom je bij (Installatieopties) laat deze op Express staan en klik op 'Volgende'.

Foto 9

Nu zal de update beginnen.
Klik op 'Sluiten' om de installatie te voltooien.
Nadat de installatie is voltooid is het stuurprogramma van de videokaart up-to-date.

AMD drivers updaten

Heb je een videokaart/videochip van AMD dan kunt u deze uitleg volgen.

Ga naar de volgende link: https://www.amd.com/en/support
Zoek hier je videokaart en klik op 'Submit'

Klik vervolgens op de Windows versie die je hebt.
Klik nu op 'Download'.
Start het hulpprogramma door erop te klikken (of in verkenner dubbelklikken).

Nu opent de installatie.
Klik op 'Install' om verder te gaan.

Klik nu op 'Installeren' om de installatie te beginnen.

Nu is het programma bezig met downloaden en installeren van de videokaart stuurprogramma.

De installatie is nu voltooid klik op 'Voltooien'

Je kunt er voor kiezen om ook AMD Software Adrenalin te installeren klik dan op 'Snelle Installatie'

Nu is de installatie klaar en is de videokaart stuurprogramma up-to-date.

Bijgewerkt op: 16/04/2024