Artikelen over: Videokaart

Waar moet ik op letten als ik een andere videokaart wil hebben?

Waar moet je op letten als je een videokaart gaat aanschaffen.
GPU: Het hart van de videokaart AMD/Radeon of Intel ARC of Nvidia Geforce RTX

(Nvidia Geforce RTX)

(AMD/Radeon)

(Intel ARC)

Videogeheugen (VRAM): Geheugen wat de videokaart gebruikt om op te slaan en te verwerken. Dit kan variëren van 4GB tot 24GB.

Prestaties: kloksnelheid en het aantal cores die de GPU bezit, hoe hoger deze snelheid de beter prestaties die levert voor een hoger FPS-prestatie.

Aansluitingen: De aansluitingen voor de monitor of de gewenste aansluiting beschikbaar zijn op de GPU. Voor meer informatie, klik op deze link Aansluitingen

Koeling: Het koelingssysteem van de videokaart om prestaties optimaal te houden. Het ideale temperatuur voor een videokaart is rond °C 60 tot °C 80 als het hoger is het aangeraden om nieuwe koelpasta te vervangen en anders te overwegen voor een waterkoeling. Hoe te zien wat de Temp van je CPU en GPU is verwijs ik je naar de volgende link Temperatuur van een computer

Stroomvereisten: Zorg ervoor dat je voeding voldoende vermogen levert. Een kantoor-pc die niet veel multimedia gebruikt, heeft ongeveer 200 tot 300 watt nodig. Game-pc's met goedkope of middelmatige grafische kaarten zijn tussen 400 en 500 watt. Hoe krachtiger de componenten, hoe hoger de prestaties van de voeding moet zijn. Voeding

Compatibiliteit en grootte: De grootte van de videokaart is belangrijk om te weten welke kast/behuizing er omheen kan, en tegenwoordig zijn de videokaarten best groot, dus kijk goed uit voor wat formaat de videokaart is! Behuizing

Prijs-prestatieverhouding: Vergelijk de prijs van de videokaart met de prestaties die hij biedt, om de beste waarde voor je geld te krijgen.

Software en drivers: controleer of er regelmatig updates en ondersteuning zijn voor de videokaartdrivers, vooral als je van plan bent om de nieuwste games te spelen.

Toepassingsgebied: Waarvoor wil je de videokaart gebruiken? Bijvoorbeeld een Nvidia kaart is beter voor videobewerking en streamen, door de ondersteuning van NVENC, H.264 technologie.

Houdt rekening mee dat je een monitor moet hebben die de prestaties van de videokaart ook aan kan. Dus bijvoorbeeld een Monitor met 240 Hz voor meer informatie over dit onderwerp, klik op deze link Beeldscherm Instellingen

Bijgewerkt op: 17/04/2024