Windows Activeren

In sommige gevallen is het nodig om Windows 11 te activeren met een license-key
Het activeren van Windows is een proces waarbij je een geldige productsleutel invoert om je exemplaar van Windows te autoriseren. Hier zijn de algemene stappen voor het activeren van Windows:

Zoek je Productsleutel
Tijdens de installatie van Windows 11 wordt de digitale licentie gekoppeld aan de hardware van uw apparaat. Als je belangrijke wijzigingen aan je apparaat aanbrengt, zoals het vervangen van je moederbord, vindt je in Windows geen licentie meer die overeenkomt met je apparaat en moet de Windows opnieuw geactiveerd worden om deze weer actief en werkend te krijgen. Als je Windows wilt activeren, moet je een digitale licentie of een productcode hebben.

Probeer eerst de probleemoplosser voor activeringen in de app Hulp vragen. Hulp vragen kan je door de juiste stappen leidt om de activeringsproblemen op te lossen.

Tijdens de activering wordt gecontroleerd of je exemplaar van Windows origineel is en niet wordt gebruikt op meer apparaten dan op grond van de Licentievoorwaarden voor Microsoft-software is toegestaan. Als je het niet kunt activeren Windows 11, kan de probleemoplosser activering helpen. Als je de probleemoplosser wilt gebruiken, selecteert u Start > Zoekveld > type Activeren > Enter > en selecteert je Vervolgens Probleem oplossen.

Je moet zijn aangemeld als beheerder om deze optie te kunnen gebruiken. Als je nog geen beheerder bent, zie Een lokaal gebruikers- of Windows. De optie Probleem oplossen is alleen beschikbaar als je een kopie van Windows 11 niet is geactiveerd. Zodra je hebt geactiveerd, verdwijnt de optie.

Een lokaal gebruikersaccount maken

Selecteer Start > Instellingen > Accounts en selecteer vervolgens Gezin en overige gebruikers. (In sommige versies van Windows zie je Overige gebruikers.)
Selecteer Account toevoegen naast Andere gebruiker toevoegen.
Selecteer Ik heb geen aanmeldingsgegevens voor deze persoon en selecteer op de volgende pagina Gebruiker zonder Microsoft-account toevoegen.

Voer een gebruikersnaam, wachtwoord en geheugensteun voor het wachtwoord in, of kies beveiligingsvragen, en selecteer vervolgens Volgende.

Een lokaal gebruikersaccount wijzigen in een Administrator-account
Selecteer Start > Instellingen > Accounts .Selecteer onder Gezin en overige gebruikers de naam van de accounteigenaar (je ziet 'Lokaal account' onder de naam) en selecteer vervolgens Accounttype wijzigen.

Selecteer onder Accounttype de optie Beheerder en selecteer vervolgens OK.

Meld je aan met het nieuwe Administrator-account.

Opmerking: Als je een account kiest dat een e-mailadres bevat of niet 'Lokaal account' wordt genoemd, geeft je beheerdersmachtigingen aan een Microsoft-account en niet voor een lokaal account.