Taal Wijzigen

Taal wijzigen

Om de taal in Windows 11 te wijzigen, kun je de volgende stappen volgen.

Je kunt dat doen als je een rechtermuisklik op je Bureaublad klikt en kiest voor aan persoonlijke voorkeur aanpassen dan ga je naar Tijd en Taal en op deze pagina ga je naar Taal en Regio.

Nu ben je op een pagina aangekomen om een taal toe te voegen zoals je ziet in het blauwe balk je drukt op de Een taal toevoegen om een nieuwe taal te installeren op je computer.

Hieronder zie je dat je in het zoekveld een taal kan zoeken die je maar mag wensen te gebruiken, eenmaal gekozen kun je op volgende klikken.

Je krijgt hier de optie om een aantal taal functies te kiezen, als je alles selecteert zoals hieronder zal alles worden ingesteld als de voorkeurstaal .

En je klikt op Installeren, je ziet onderin dat de installatie bezig is, halve wegen zal de installatie vragen om af te melden om de installatie af te ronden.

Nu kun je weer opnieuw inloggen, en als je op je bureaublad komt, zul je zien dat links bovenaan dat de omschrijving van Deze Computer is gewijzigd naar in mijn geval This PC.

Omdat deze taal nu is geïnstalleerd, kun je het zo weer veranderen naar het andere taalpakket. Om dit weer aan te passen ga je weer naar het Bureaublad en een rechtermuisklik kies je voor aan persoonlijke voor keur aanpassen dan ga je naar Tijd en Taal en op deze pagina ga je naar Taal en Regio.

In dit onderstaande overzicht bij Pijl 1 kan je het talenpakket veranderen. als je naar Pijl 2 gaat, zie je 3 horizontale puntjes. als je hierop klikt, krijg je de optie om deze naar boven te schuiven en zal het takenpakket zoals je onder het kopje Dutch (Netherlands) ziet taalpakket en tekst naar spraak, handschrift en basis typen veranderen. maar niet het Windows display tenzij je deze ook hebt, verandert bij Pijl 1. bij Pijl 3 kun je de regio veranderen. zodat het de taal regio weet. En het kopje Regionaal format zal de datum en de tijd veranderen naar Nederlands of de regio die je maar hebt gekozen.

Mocht je na het lezen van dit artikel nog steeds vragen hebben, dan kun je contact opnemen met onze chatoperator.
Ook kun je ons contacteren via: hallo@screenon.nl