Artikelen over: Software

Virusscanners in 2024

Virusscanners, ook wel antivirussoftware of anti-malwareprogramma's genoemd, zijn essentiële hulpmiddelen voor het beschermen van computers en andere apparaten tegen kwaadaardige softwarebedreigingen zoals virussen, wormen, Trojaanse paarden, ransomware, spyware, adware en andere soorten malware.

Deze programma's scannen bestanden, e-mails, webpagina's en andere gegevens op patronen of handtekeningen die overeenkomen met bekende malware. Bovendien is het van cruciaal belang dat je antivirussoftware up-to-date blijft met de nieuwste virusdefinities voor een effectieve bescherming tegen opkomende bedreigingen.

Het is waar dat het installeren van een virusscanner de prestaties van een computer enigszins kan beïnvloeden, maar de mate waarin dit gebeurt, hangt af van verschillende factoren.

Microsoft Defender wordt vooraf geïnstalleerd met Windows 10 en Windows 11 en het biedt basisbeveiliging voor gebruikers. Het bewaakt voortdurend de systeemactiviteit, scant bestanden en applicaties op schadelijke inhoud en biedt waarschuwingen en herstelacties wanneer bedreigingen worden gedetecteerd. Het bevat ook functies zoals firewallbeheer, apparaatcontrole en browserbeveiliging om de algehele beveiliging te verbeteren.

Hier zijn enkele populaire virusscanners
Bitdefender Antivirus
Trend Micro Antivirus
Total AV
Kaspersky
Malwarebytes

Norton Antivirus360 virusscanner met Game Optimizer word door ScreenOn geleverd bij aankoop van een Office PC

Klik op de afbeelding hierboven om de Office PCs te zien met Norton360

Volg deze stappen om aan de slag te gaan:
Ga via een webbrowser naar https://www.norton.com/setup
Voer de onderstaande productsleutel in
Voer je betaalmethode in om je abonnement te activeren
Klik op Volgende en volg de instructies op het scherm

Je hebt een account nodig voor installatie. Als je er geen hebt, is het eenvoudig. Gebruik gewoon je e-mailadres.
Wil je nog meer computers, smartphones en tablets beschermen, ga dan naar www.norton.com/setup je zult een productsleutel nodig hebben, die kun je aanvragen bij de klantenservice van ScreenOn Bereikbaar op werkdagen van 10:00 tot 17:00.

Ga voor hulp naar: https://www.norton.com/globalsupport

Mocht je na het lezen van dit artikel nog steeds vragen hebben, dan kan je contact opnemen met onze chatoperator.

Bijgewerkt op: 24/04/2024