Secure boot activeren

Vraagt een spel om secure boot te activeren? Volg dan de stappen hier onder.

Sluit de computer waarop je secure boot wilt activeren af.
Start de computer op en druk tijdens het opstarten herhaaldelijk op de Bios' knop. (In de meeste gevallen is dit Delete)

Vervolgens krijg je de bios te zien:
Foto 1

Ga naar het kopje "Boot"
Klik op CSM (Compatibility Support Module)

Foto 2

Klik op CSM en dan Disable.
Ga naar het kopje "Exit" en klik vervolgens op Save Changes and Exit.

Foto 3

De computer zal opnieuw opstarten en je moet vervolgens stap 2 nogmaals doen om weer terug in de bios te komen.
Zodra je weer in de Bios bent ga je naar het kopje "Security"

Foto 4

Klik op ''Secure Boot Mode'' en selecteer vervolgens "Standard"
Ga naar het kopje "Exit" en klik vervolgens op Save Changes and Exit.
De computer zal opnieuw opstarten en je moet vervolgens stap 2 nogmaals doen om weer terug in de bios te komen.

Foto 5
Zodra je weer in de Bios bent ga je nogmaals naar het kopje "Security"
Klik op "Secure Boot" en selecteer "Enabled"
Ga naar het kopje "Exit" en klik vervolgens op Save Changes and Exit.

Foto 6

Bijgewerkt op: 17/11/2022