Waarom is mijn harde schijf niet zichtbaar?

Op deze pagina proberen wij uit te leggen en waar mogelijk het probleem op te lossen waarom de harde schijf niet zichtbaar is op jouw computer.
Het is mogelijk dat deze wel door ons is geplaatst maar dat deze vergeten is een letter toewijzing te krijgen.
De schijf moet altijd een 'letter' toegewezen krijgen, voordat je hem in de Windows Verkenner kunt vinden.
Om dit zelf te doen kun je hiervoor de volgende stappen uitvoeren:

Klik met de rechtermuisknop op de startknop (helemaal links op de taakbalk).
Kies voor 'Schijfbeheer'
Krijg je een pop-up voor 'Schijf Initialisatie'?

Ja: Laat de optie 'GPT' aangevinkt staan en klik op 'OK'

Nee: Controleer de schijven en controleer of je een schijf ziet die 'niet toegewezen' is. Mogelijk moet je hiervoor het venster maximaliseren.

Klik met de rechtermuisknop op de schijf die 'niet toegewezen' is (klik op het witte vlak onder de zwarte balk)
Selecteer 'Nieuw eenvoudig volume'.
Klik op volgende.
Klik op volgende.
Klik op volgende.
Bij 'Volume Label' kun je de naam van de schijf eventueel aanpassen. Wij zetten hem meestal op 'Opslag' of 'Data'.
Klik op volgende.
Klik op voltooien.

De schijf wordt nu geformatteerd en wordt zichtbaar in Windows 10 onder 'verkenner' en 'mijn pc'.

Zie je bij stap 4 de schijf niet? Dan is er mogelijk een hardware matig probleem, of is er een probleem ontstaan tijdens transport.
Het beste kun je dan contact met ons opnemen om het artikel retour te sturen voor controle.

Bijgewerkt op: 24/06/2022